Albeda lab

Research, design en implementatie van het klaslokaal van de toekomst in het middelbaar beroepsonderwijs.

Sketch proposal for future classrooms

Samen met Afdeling Buitengewone Zaken  onderzoeken we voor het Albeda College hoe de ‘Leeromgeving van de Toekomst’ eruit ziet. Voor de lancering van een succesvolle innovatieomgeving introduceren we een innovatiecultuur.

Technologie biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor het hedendaagse leren. Veel opleiding zijn momenteel op zoek naar de kansen die bijvoorbeeld 3D printers en VR brillen voor hun onderwijs kunnen betekenen. In een grootschalig leerlandschap als Albeda leidt dit tot een grote hoeveelheid kleine experimenten die los van elkaar plaats vinden. Met het Innovatie Lab wil Albeda de reeds bestaande kennis op één plek samenbrengen.

Fase 1: research

We vroegen ons af: hoe denken de studenten daar eigenlijk over? En over hun onderwijs, werk en wat ze nog meer doen. We maakte een tosti voor ze, in ruil voor een praatje met ons.

Fase 2: design methode

We ontwikkelde een custom-made design thinking methode voor het educatieve systeem van het Albeda.

Fase 3: experiment

Vanuit deze methodiek en experimenten ontwikkelde we verschillende 1:1 interventies.

Fase 4: ontwerpen, maken en testen

Dit onderzoek gaf ons inzichten en handvatten om een blauwdruk te ontwerpen voor een klaslokaal van de toekomst. We maakte een prototype om ons ontwerp te kunnen testen in de praktijk. Dit experiment hebben we doorvertaald in een final-design voor het klaslokaal van de toekomst en een mobiel innovatielab.

Fase 5: toekomst

Project with Afdeling Buitengewone Zaken.