Over

🙋‍♂️

Ik ben een ontwerper, docent, maker en alles daar tussenin. In mijn werk probeer ik anderen nieuwsgierig te maken naar het onbekende. Ik geloof hierbij in de kracht van de ervaring: door iets ├ęcht (mee) te maken ervaar je op een nieuwe manier hoe iets werkt, voelt of communiceert. Waarden die hierin voor mij belangrijk zijn: een multidisciplinaire samenwerking, duurzaamheid, hands-on, klimaat, experimenteren en de verbeelding. Ik werk hieraan binnen het onderwijs en als zelfstandig ontwerper binnen organisaties.

👨‍🎓

◽ Technische Universiteit Delft, propedeuse Industrieel Ontwerpen

◽Design Academy Eindoven, Bachelor of Design (BDES)

◽Willem de Kooning, Bachelor of Education

🛠

◽Freelance ontwerper | 2014 – heden

Diverse projecten binnen publieke ruimte, ruimtelijk ontwerp en educatie. O.a. Albeda MBO, Stedelijk Museum Schiedam, Scalda MBO en Ketter&Co.

◽Parttime Docent Kunst & Wetenschap | 2019 – heden

Als parttime docent Kunst & Wetenschap bij Het Lyceum Rotterdam probeer ik een brug te slaan tussen de creatieve en de wetenschappelijke ontwikkeling van de leerlingen. Maken is een belangrijk deel van mijn lessen. Ik leer de leerlingen om te werken vanuit nieuwsgierigheid. Het maken is een manier om dit hands-on te leren onderzoeken en waarderen. Anderen belangrijke waarden in mijn lessen zijn: kritisch leren kijken, samenwerken en verder komen door fouten te maken.

◽ Museum Educator | Stedelijk Museum Schiedam – 2019-2020

Rondleidingen en opzetten van educatieprogramma’s voor onder andere MBO. Mijn streven was om een ander en nieuw publiek enthousiast te krijgen voor een bezoek aan het museum.

◽ Staalslagerij | 2015-2019

Co-founder van multidisciplinair ontwerp- en maakbureau in Rotterdam. Voor o.a. Technische Universiteit Delft, Kesselskramer, Nemo, Van Santen & Bolleurs, Cineville, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Erasmus Universiteit Rotterdam, Natwerk, VPRO, Afdeling Buitengewone Zaken, IN10, Avans Hoge School, Maartje&Merel, West Fries Museum, Science Center Delft, Bureau Detours, Magneet Festival, Veerstichting en DOK Delft.